O KTMach
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
Re: O KTMach
Witam mozecie cos mi powiedziec o sprzetach ktm 250 i 380. Poszukuje moto dosc mlodego i mocnego nie starsze niz 5 lat. Jak z czesciami do 380 bo do 250 to bardoz dobry dostep jest. Jak z wytrzymaloscia tych dwóch silników. Prosze piscie
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Kontakt:
Różnice są, w sumie cały motocykl został poddany "liftingowi" ale całkowicie nowa jest rama, wachacz, lampa przednia, plastiki zbiornika-chłodnicy i inne duperele typu malowanie felg i piast, obudowa modułu czy twardość kanapy.......
KTM 450 EXC Racing '05
KTM 530 EXC Six Days '09
KTM 530 EXC Six Days '09
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: Honda CRF450r .05r
\powiem ci tak ; na pewno korby masz takie same tłoki są różne , kosze są te same co do łozysk tpo nie wiem ale na 90% sa te same i na 99% to są niezawodne sprzety tylko 380 to raczej nie dla laika który mimo wszystko che cos mocnego jak chcesz to moja 300 jest na sprzedaż ....Paweł18 pisze:Witam mozecie cos mi powiedziec o sprzetach ktm 250 i 380. Poszukuje moto dosc mlodego i mocnego nie starsze niz 5 lat. Jak z czesciami do 380 bo do 250 to bardoz dobry dostep jest. Jak z wytrzymaloscia tych dwóch silników. Prosze piscie
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: ...
- Kontakt:
prosze powiedzcie mi czy przy wymianie oleju trzeba odpowietrzac silnik w ktm-ie ?? konkretnie chodzi mi o sx 450 2006r
ENDURO jako zywioł pobierający w życiu bohaterów litry oktanów ...
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Kontakt:
Yyyyyyy, znaczy co masz na myśli konkretnie bo zupełnie nie rozumiem toku rozumowania. Zlewasz stary olej, wlewasz nowy i to tyle po krótce, nie wnikając w wymiany filtrów i czyszczenie sitek.....
Jedyne co trzeba w silniku odpowietrzyć przy wymianach to układ chłodniczy po zlaniu/wymianie płynu chłodniczego.
Jedyne co trzeba w silniku odpowietrzyć przy wymianach to układ chłodniczy po zlaniu/wymianie płynu chłodniczego.
KTM 450 EXC Racing '05
KTM 530 EXC Six Days '09
KTM 530 EXC Six Days '09
-
- Mistrz prostej
- Motocykl: ...
- Kontakt:
sory ze tak to sformułowałem .... chodzi mi o to ze pewien mechanik z serwisu ktm powiedzial mi ze w katach jest jakas srubka do odpowietrzania układu olejowego czy jakos tak i to mnie zastanawia ...
ENDURO jako zywioł pobierający w życiu bohaterów litry oktanów ...
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Kontakt:
Wydaje mi się iż pomyliłeś kwestie - w silniku (głowicy) wszystkich Katów jest taka magiczna śrubka w okolicy świecy, służąca do odpowietrzenia układu - ale chłodniczego, nie olejowego - i myślę że o to właśnie chodziło temu owemu mechanikowi.
A układ olejowy ma własne odpowietrzenie w którym nie ma żadnych śrubek w które trzeba wnikać.
Osobnym zupełnie tematem jest sposób odpowietrzania układu olejowego w trakcie pracy w silnikach EXC '08 i jak się okazało w moim nowym modelu '09 również też......
A układ olejowy ma własne odpowietrzenie w którym nie ma żadnych śrubek w które trzeba wnikać.
Osobnym zupełnie tematem jest sposób odpowietrzania układu olejowego w trakcie pracy w silnikach EXC '08 i jak się okazało w moim nowym modelu '09 również też......
KTM 450 EXC Racing '05
KTM 530 EXC Six Days '09
KTM 530 EXC Six Days '09
-
- Uzależniony od adrenaliny
- Motocykl: KTM 250 SXF '07
jak już jesteśmy przy olejach, to co to za filtry? je trzeba wymieniać? tam coś pisze, żeby powietrzem przedmuchać i wyczyścić, ale co, te filtry?
http://img170.imageshack.us/img170/8361 ... sxfle9.jpg
http://img170.imageshack.us/img170/8361 ... sxfle9.jpg
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Kontakt:
Zadałeś pytanie i sam sobie odpowiedziałeś
Odkręcasz pokazane śruby, wyciągasz sitka, kij z ewentualnych opiłków i wsadzasz z powrotem - nie potrzeba wymianiać na nowe.
Odkręcasz pokazane śruby, wyciągasz sitka, kij z ewentualnych opiłków i wsadzasz z powrotem - nie potrzeba wymianiać na nowe.
KTM 450 EXC Racing '05
KTM 530 EXC Six Days '09
KTM 530 EXC Six Days '09
-
- Uzależniony od adrenaliny
- Motocykl: KTM SX125 2010
- Kontakt:
trzeba wymieniać. krąży opinia, że co 2 wymiany oleju. ja jednak wymieniam co 3 wymiany oleju ze względu na to, że w moim silniczku jeden olej przebywa nie dłuzej niż 2-3 mh
KTM 125SX '10 :]