Jak trenować zimą?
Jak trenować zimą?
Część. Co należy robić w przerwie zimowej żeby być dobrze przygotowanym do sezonu?
-
- VIP
- Motocykl: GSXR 750 K0
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
Osobiście codziennie robie pompki brzuszki rozciagam sie i cwiczke rece tymi sciskaczami, ale lada dzien przesiade sie na lawke (juz pospawalem ale musze to do lezenia zrobic jeszcze) do tego w piatki mamy hale a w srody ide czasem na basen.
pozdro
p.s. codziennie jezdze na rowerze ale raczej male dystanse
pozdro
p.s. codziennie jezdze na rowerze ale raczej male dystanse
trening ogólnorozwojowy
Witam żeby dobrze byc przygotowanym do sezonu motocrossowego należy przede wszystkim popracowac nad ogólną wydolnością-czyli dużo biegac conajmniej dwa razy w tygodniu po 50 min.Do tego przydała się siłownia ale cwiczenia tylko z małymi ciężarami i dużą częstotliwością powtórzeń.Gra w piłkę nożną na sali lub na świerzyc powietrzu też jest mile widziana.Poza tym należy jak tylko jest to możliwe urozmaicac sobie trening poprzez uprawianie jak największej ilości dyscyplin sportowych np.narty biegowe,zjazdowe,koszykówka,tenis ziemny,pływalnia itp.
-
- Mistrz prostej
- Kontakt:
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
-
- Rekord toru!
- Kontakt:
Wracając do treningów…
Ja już trenuję od długiego czasu z trenerem, co dwa dni chodzę z nim na salę z grupą i robi nam różne ciekawe zajęcia, dostosowane do indywidualnych możliwości. Typowe ogólno-siłowo rozwojowe. Od dziś do mojego treningu dołączyłem codzienne bieganie na nartach biegowych. Muszę powiedzieć, że to super sprawa. Wszystkim polecam. Narty można już kupić za parędziesiąt złoty, do treningu nie są potrzebne wyczynówki, a narciarstwo biegowe dobrze rozwija kondycję. Biegać można wszędzie, no chyba, że ktoś mieszka w centrum W-wy. Z wydarzeń ostatniego czasu to byłem również na pełnych badaniach wydolnościowych, by trener miał wgląd na co mnie stać i dostosować odpowiedni trening. Do każdego treningu używam pulsometru co nam daje spojrzenie w nasz włożony wysiłek, jak również trening staje się bardziej efektywny.
Moje motto w treningach:
„Trening czyni mistrza”
Ja już trenuję od długiego czasu z trenerem, co dwa dni chodzę z nim na salę z grupą i robi nam różne ciekawe zajęcia, dostosowane do indywidualnych możliwości. Typowe ogólno-siłowo rozwojowe. Od dziś do mojego treningu dołączyłem codzienne bieganie na nartach biegowych. Muszę powiedzieć, że to super sprawa. Wszystkim polecam. Narty można już kupić za parędziesiąt złoty, do treningu nie są potrzebne wyczynówki, a narciarstwo biegowe dobrze rozwija kondycję. Biegać można wszędzie, no chyba, że ktoś mieszka w centrum W-wy. Z wydarzeń ostatniego czasu to byłem również na pełnych badaniach wydolnościowych, by trener miał wgląd na co mnie stać i dostosować odpowiedni trening. Do każdego treningu używam pulsometru co nam daje spojrzenie w nasz włożony wysiłek, jak również trening staje się bardziej efektywny.
Moje motto w treningach:
„Trening czyni mistrza”
DOLCE & GABBANA VIP ELITE#60