Wymiana tloka, czyli co i jak robić
WITAM JA ZMIENIAM TLOKI CO 30GODZ (MAM CR 125 ) JAK KUPILEM MOTO TO KOLES MÓWIL ZE PRZEJECHAL KOLO 30GODZ I CZAS WYMIENIC TLOK ,A JA JESZCZE ZROBILEM Z JAKIES 20 GODZ CO RAZEM DAJE 50GODZIN !!! I PO TYCH GODZINACH OKAZALO SIE ZE Z SEKCJI A MUSZE PRZESKOCZYC NA SEKCJE D (Z 4 SETNYMI LUZU MIEDZY TLOKIEM A CYLINDREM) (KOKES CO TYM SMIGAL TO WYMIATAL NAWETCZYLI CALY CZAS DOSTAWALA NA MAXA I DO TEGO JESZCZE JA JEJ DAWALEM POPALIC) TAK WIEC OSZCZEDZAC NIE MA CO BO CZASAMI SIE TAK WYCZASKA DUZO ZE BEDZIE CZEBA ROBIC SZYBCIEJ NIKASYL NIZ ZAKLADALISMY SOBIEE Z POCZATKU
-
- Gdzie jest sprzęgło?
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
- Status : Offline
lulek001 mam pytanko z kąd ty kase bierzesz na te tłoki przeciez tak często wymieniać to normalnie niemożliwe jest chociaż jeśli non-stop keciż na maksa to sie nie dziwie a te tłoki to bardzo zuzyte są?? aha zkąd wy weicie jaką selekcje trzeba dac?? i jeszcze jednoi pozdro dla wszystkich bo to moj pierwszy post
-
Autor tematululek001
- Moderator
- Motocykl: CRF 250 R 2009
- Kontakt:
20 godzin jazdy, to jest ok. 30 treningów (30 baków paliwa). Ja uważam, że to i tak dużo godzin. Oczywiście, wszytko zależy od stylu jazdy. Jak ktoś delikatnie "pyrka" sobie po lesie, to starczy na 50 godzin (mowa o 125 cm3).
A co do kasy, to coż, nałóg jest silniejszy od zdrowego rozsądku;-)))
A co do kasy, to coż, nałóg jest silniejszy od zdrowego rozsądku;-)))
Nikasil.pl
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
-
- VIP
- Motocykl: RM 125 K8, WR 450 K7
- Kontakt:
Pozwolę sobie opisać przypadek mojego kolegi: ponad rok temu kupił motor (kx 125), najpierw jeździł na nim jego tata, a później on. Oddał go do servisu i wyciągneli... czarny tłok! Miał 20km zamiast 40km. Jeździł na tym samym tłoku od 'X' sezonów, bo poprzedni właściciel też go nie wymienił. A pozatym to w 250 4T co ile się wymienia tłok bo zapomniałem
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
Powiedzcie jak się ma zużycie tłoka kutego do zużycia tłoka odlewanego po np. 30h jazdy? Czy ktos z was regularnie stosuje kute tłoki bo zauważył wyraźną różnicę? Za różnicę w cenie mamy już połowę następnego tłoka więc czy warto?
Mnie narazie ten problem nie dotyczy bo do CZ 380 dostępne są tylko gówniane rzemieślnicze tłoki i czasami ktoś opróżnia magazyn to wyprzedaje towar z epoki ale to żadko się zdarza.
Mnie narazie ten problem nie dotyczy bo do CZ 380 dostępne są tylko gówniane rzemieślnicze tłoki i czasami ktoś opróżnia magazyn to wyprzedaje towar z epoki ale to żadko się zdarza.
-
- Amator leśnych szlaków
- Motocykl: Ćwiara YZF
- Kontakt:
To mam takie pytanie co ile zmieniac tlok w moto HONDA CRE 250 (enduro) przy jezdzie enduro po lasach(ostrej) czasami po torze????? I jakiej firmy sa jajlepsze tloki???
www.INTER-CROSS.pl ----> najlepsze marki w jednym miejscu
BÓG, HONOR, MOTOCROSS
SKLEP MX _________ALLEGRO ________FIRSTRACING ________RISK RACING
BÓG, HONOR, MOTOCROSS
SKLEP MX _________ALLEGRO ________FIRSTRACING ________RISK RACING
-
- Amator leśnych szlaków
- Kontakt:
A ja słyszałem, że do 2suwów nie ma kutych tłoków (dla "cywilów"), ponieważ materiał na tłok w 2suwie musi zawierać dużo krzemu. A to powoduje, że ten tłok bardzo ciężko daje się obrabiać poprzez odkuwanie i na takie cuda stać tylko fabryczne teamy.
Może ktoś zdementowac, albo potwierdzić moje informacje?
Może ktoś zdementowac, albo potwierdzić moje informacje?