Lagi YZF 250 07
-
Autor tematuJarek_Trocewicz_#37
- Gdzie jest sprzęgło?

- Motocykl: YAMAHA YZ 250F 2007
- Styl jazdy: Motocross
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Status : Offline
Lagi YZF 250 07
Witam problem tkwi w tym że jedna laga zaczeła mi sie pocić jest jakiś sposób żeby temu zapobiec ? Słyszałem że niektórzy robią tak że siciągają pierwszy symering i pchają bardzo gesty tawot do środka i to nieprzepuszcza oleju z zawieszenia ale słyszałem tez ze to najwieksza gupota.
-
pawciu16v
- Mistrz prostej

- Motocykl: yzf250
Re: Lagi YZF 250 07
mozna zdjac 1 i wyczyscic pod 2.. z syfu na troche pomoze.. tylko nie skalecz usczelniacza bobedzie gorzej.
-
Lanrets
- Uzależniony od adrenaliny

- Motocykl: CRF 250 '06
Niektórzy robią tak że ściągają pyłowy uszczelniacz a pod olejowy wsuwaja kliszę i czyszczą. Po takim zabiegu powinien byc spokój na chwile. Pchanie tawotu to głupota jakich malo.
-
Yzf 250
- Amator leśnych szlaków

- Motocykl: YAMAHA YZF 250 08'
Wyczyść lecz skoro już cieknie to czym dłuższy okres czasu będziesz zwlekać z tym tym bardziej będzie ciekło kup uszczelniacze i olej u AMATORA klucze u zycha za 70 zł film masz na yt od początku do końca, nie ma z tym problemu, a i tak trzeba będzie robić i tak a szkoda marnować pózniej sezonu na to . Pozdro
-
Reniek
- Amator leśnych szlaków

- Motocykl: SKR 125 , KX 250
- Kontakt:
Jak stoisz dobrze z czasem to zrób tak jak ja kiedyś byłem zmuszony bo nie odpowiednie uszczelniaczy mi przyszły (rozbierz lagi i wyczyść wszystko) i zmontuj raz jeszcze to samo mi na ok 2 tygodnie jazdy pomogło ale juz czekały na mnie dobre uszczelniacze z olejem .... :rolleyes:
-
Autor tematuJarek_Trocewicz_#37
- Gdzie jest sprzęgło?

- Motocykl: YAMAHA YZ 250F 2007
Problem rozwiazany mój trener wzioł sciągnoł pierwszy uszczelniacz (pyłkowy) a nastepnie szczelinomierzem przeleciał do okoła olejowego wyczyscił syfy i nic niecieknie jestem bardzo zadowolony, ale oleju troche ubyło teraz nie mam czasu zeby wymienic uszczelniacze bo cały czas trenuje ale zrobie zaraz po pierwszych zawodach 02.04.2011 olszyna przyokazji wymienie tłoczek bo juz ma przekroczone 50 mth
.
-
marek antczak
- Mechanik motocyklowy

- Motocykl: rmz
Jak simering cieknie to możesz opuścić simering pyłowy i zwykłym szczelinomierzem oczyść powierzchnie miedzy rura a simeringiem uważaj abyś nie uszkodził go jeszcze bardziej a po wyczyszczeniu przemyj te miejce benzyna ekstrakcyjna i przedmuchaj sprężonym powietrzem nie zapomnij tez o opuszczonym juz simeringu pyłowym. Przed wciśnięciem tego pyłowego pryśnij krotko w te miejsce jakim silikonem w spreju po simering potrzebuje tez smarowania. Następnie przeglądnij rurę lagi czy nie ma na niej jakis "pryszczy" lub śladów uszkodzenia po uderzeniu jakimś kamykiem, jak cos znajdziesz spróbuj to zapolerowac jakimś papierkiem sciernym(wodnym) czyli bardzo drobnym. Taki sposób nie jest dobry na dłuższa metę bo wyciek oleju z gabli zienia parametry działania amortyzatora bo każdy ma przewidziana ilosc oleju i wyciek powoduje ze zwieksza sie obietosc powierza a zmiejsza ilosc oleju. Pomysl od razu nad wymiana simeringow bo koszt nie jest wysoki (jak potrafisz sam) i nie zapomnij ze by wypolerować tuleje ślizgowe i lagi(rury) a wtedy będziesz na pewno zadowolony. Jesli nie potrafisz tego zrobić sam zlec to komuś kto to potrafi bo jak cos zrobisz nie prawidłowo podczas składania ,to mozesz narazic sie na zniszczenie amortyzatora. Ja pracuje w serwisie tunigowym amortyzatorow i wiem co pisze. Mieszkam w niemczech a pochodze z Glogowa. Pozdrawiam i sulze pomoca :finga:Jarek_Trocewicz_#37 pisze:Witam problem tkwi w tym że jedna laga zaczeła mi sie pocić jest jakiś sposób żeby temu zapobiec ? Słyszałem że niektórzy robią tak że siciągają pierwszy symering i pchają bardzo gesty tawot do środka i to nieprzepuszcza oleju z zawieszenia ale słyszałem tez ze to najwieksza gupota.
POWER 4 SUSPENSION
https://www.facebook.com/Power4Suspension?ref=hl
https://www.facebook.com/Power4Suspension?ref=hl
-
piasektt
- Do odcięcia!

- Motocykl: YZ250F
- Kontakt:
Jarek_Trocewicz_#37 pisze:Problem rozwiazany mój trener wzioł sciągnoł pierwszy uszczelniacz (pyłkowy) a nastepnie szczelinomierzem przeleciał do okoła olejowego wyczyscił syfy i nic niecieknie jestem bardzo zadowolony, ale oleju troche ubyło teraz nie mam czasu zeby wymienic uszczelniacze bo cały czas trenuje ale zrobie zaraz po pierwszych zawodach 02.04.2011 olszyna przyokazji wymienie tłoczek bo juz ma przekroczone 50 mth.
Jeżeli na zawody chcesz cisnąć z nie do końca sprawnym amorem to pozdrawiam i życzę sukcesów również na arenie międzynarodowej