Reklama

Forum Motocross'owe - www.MotoX.com.pl - Motocross FMX MX

Forum MotoX.com.pl - Motocross FMX MX
Teraz jest Pt, 18 kwi 2014, 00:04

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 255 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 21 paź 2005, 20:35 
Offline
Chorąży
Chorąży

Dołączył(a): Cz, 1 wrz 2005, 22:12
Posty: 127
Lokalizacja: Lubuskie
Motocykl: Yz250f
Witam Mam pytanie czy na tłoku jest nabijany wymiar cylindra czy tłoka bo wciskaja mi kit ze cylindra


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt, 21 paź 2005, 22:20 
Offline
Generał
Generał
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 19 lip 2005, 12:56
Posty: 1612
Lokalizacja: LDZrox, City of Pubs | 666is coming
hmmm.... Ja mam przed sobą tłok od KTMa 125 i na nim nic nie jest napisane. Wewnątrz tylko: KTM 125 VERTEX. Raz tylko jeszcze sie spotkałem z cyferkami na tłoku, była to selekcja tłoka. W moim przypadku 0,5mm. :wink:

_________________
DOLCE & GABBANA VIP ELITE#60
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So, 22 paź 2005, 08:53 
Offline
Wzorowy Żołnierz, Chorąży
Wzorowy Żołnierz, Chorąży
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz, 19 maja 2005, 15:31
Posty: 361
Lokalizacja: Częstochowa
Motocykl: YZ250F
ja na tloku mialem wybita od gory selekcje "C" i jej wymiary, a od wewnatrz vertex


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N, 23 paź 2005, 19:27 
Offline
Chorąży
Chorąży
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 15 lut 2005, 00:34
Posty: 148
Lokalizacja: Wawa/Socho/Wrocław
Motocykl: CRF250, Monster
rzeczywiście, najczęściej od dołu tłoka znajdziesz oznaczenie producenta. Bardzo często od góry jest wybita selekcja oznaczana najczęściej literkami A,B,C i najczęściej kończy sie na D. Selekcja tłoka np C nie oznacza, że musisz wsadzić selekcję kolejną, powinieneś udać sie do dobrgo mechanika który zmierzy jakimiś magicznymi miarkami i ci powie co masz wsadzić. Najlepiej żeby to był ktoś kto ma do czynienia z crossami bo wszyscy inni mogą coś popsuć.

:roll:

_________________
"Only the dead have seen the end of the war" - Plato

"Face your fears. Live your dreams"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N, 23 paź 2005, 19:45 
Offline
Chorąży
Chorąży

Dołączył(a): N, 13 lut 2005, 19:15
Posty: 132
Lokalizacja: mazowieckie
Motocykl: CRF250 07
primo
na denku i pod nim mogą byc oznaczenia różne (rozmiar, selekcja itp) ale zawsze jest to rozmiar tłoka (orginały wogóle nie podają nic zazwyczaj bo maja tylko A i B)
tak jak napisał Brodi wymiar zdejmujemy z cylindra (srednicówką) i tak dobieramy selekcje


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz, 5 sty 2006, 23:44 
Offline
Porucznik
Porucznik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz, 5 sty 2006, 02:42
Posty: 333
Lokalizacja: PRZEMYŚL
Motocykl: RM 125 'O7
mam pytanko:przy podawaniu srednicy x skok tłoka np. jak w przypadku mojej yamahy 54x54,5 wymiar 54 jest srednicą cylindra czy tłoka :?: zawsze mi sie ten wymiar kojarzył ze srednica tłoka,ale raczej jest to niemozliwe,bo skoro nominał ma 54 to w selekcji C nie powienien byc rozmiar 53,95 :wink: pozdro


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt, 6 sty 2006, 01:15 
Offline
Chorąży
Chorąży
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt, 15 lip 2005, 22:06
Posty: 112
Lokalizacja: Koszalin
Motocykl: Suzuki RM 250 K2
W twoim przypadku 54 mm to średnica cylindra. Prawie wszystkie 125 mają taką średnicę. Luz między tłokiem, a cylindrem wacha się w granicach 0,05-0,07 mm, więc w twoim przypadku tłoki bedziesz miał od 53,93 do 53,96 albo 53,97 mm.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt, 20 sty 2006, 20:13 
Offline
Kapral
Kapral

Dołączył(a): Cz, 19 sty 2006, 18:41
Posty: 11
Lokalizacja: Tworóg niedaleko Tarnowskich Gór
z kąd wiecie jaka selekcja?? tzn. dajmy na to że mam A i wymieniam se tłok i jak sprawdzić czy nie trzeba by dać B lub C ?? suwmiarką?? albo patykiem albo innym badziewiem :lol:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt, 20 sty 2006, 22:24 
Offline
Porucznik
Porucznik

Dołączył(a): So, 19 lut 2005, 14:16
Posty: 276
Lokalizacja: Warszawa
Motocykl: CRF 250 R 2009
Mattu, czytaj dokładnie posty. Trzy pozycje wyżej Maverick wspomniał, że takie urządzenie nazywa się średnicówka. Każdy profesjonalny warsztat czymś takim dysponuje. Jak zdejmiesz wymiar z cylindra, to tłok dobierasz z katalogu i od razu wiesz jaka jest selekcja.

_________________
Nikasil.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So, 21 sty 2006, 00:51 
Offline
Pułkownik
Pułkownik

Dołączył(a): Cz, 3 mar 2005, 21:28
Posty: 890
Lokalizacja: RASZKÓW
Motocykl: GSXR 750 K0
jest to bardzo przydatny przyrzad ale trzeba sie nim umiec poslugiwac :D kolega jak mi mierzyl cylinder to chyba 10 minut i potem jeszcze mikromierzem cos obmierzal. Ja tylko widzialem jak ta wskazowka od srednicowki drgala :D

pozdro


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So, 21 sty 2006, 12:03 
Offline
Kapral
Kapral

Dołączył(a): Cz, 19 sty 2006, 18:41
Posty: 11
Lokalizacja: Tworóg niedaleko Tarnowskich Gór
lulek001 dzieki i sorki niedoczytałem a czy za każdym razem jak zmieniam tłok to musze to mierzyć :?:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So, 21 sty 2006, 14:39 
Offline
Pułkownik
Pułkownik

Dołączył(a): Cz, 3 mar 2005, 21:28
Posty: 890
Lokalizacja: RASZKÓW
Motocykl: GSXR 750 K0
tak bo nie wiesz jaki trzeba wsadzic ;) moze trzeba/mozna wsadzic juz nastepna selekcje a jak jest tlok zaluzny to peknie


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So, 21 sty 2006, 15:57 
Offline
Kapral
Kapral

Dołączył(a): Cz, 19 sty 2006, 18:41
Posty: 11
Lokalizacja: Tworóg niedaleko Tarnowskich Gór
aha a co mam zrobić jeśli nie mam takiego bajeru a w okolicy nie ma takiego mechanika który by miał tą srednicowke :?:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N, 22 sty 2006, 15:15 
Offline
Chorąży
Chorąży
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 15 lut 2005, 00:34
Posty: 148
Lokalizacja: Wawa/Socho/Wrocław
Motocykl: CRF250, Monster
wyslij kurierem do Mavericka

_________________
"Only the dead have seen the end of the war" - Plato

"Face your fears. Live your dreams"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N, 22 sty 2006, 16:33 
Offline
Chorąży
Chorąży

Dołączył(a): N, 13 lut 2005, 19:15
Posty: 132
Lokalizacja: mazowieckie
Motocykl: CRF250 07
tylko cylinder a nie tlok :lol:
bo ma wiecej aluminium na handel :lol:
chyba ze zeliwo to nie chce :wink:

tak naprawde to znajdz pierwsza i najblisza obróbke głowic i cylindrów samochodowych i tam ci zwymiarują, tylko popros o dokładny wymiar bo tłok to twoje oszczednosci calego zycia i nie chcesz go uszkodzic


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 255 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL