Forum Motocross'owe - www.MotoX.com.pl - Motocross FMX MX

Forum MotoX.com.pl - Motocross FMX MX
Teraz jest Śr, 8 wrz 2010, 03:53

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Suzuki RMZ 250 oraz 450 - Wasze opinie?
PostNapisane: Wt, 12 sty 2010, 14:34 
Kapral
Kapral

Motocykl: RM250Z '04
Rok ur.: 1981
A ja mam bardzo miłe doświadczenia z rmz 250 właśnie z rocznika 2004. Ujeżdżałem ją przez cały sezon. Wcześniej jeździł na niej zawodnik w Anglii w super crossie. Motor miał masę tuningowych części począwszy od zawieszenia poprzez silnik, hamulce a na prądzie skończywszy. Co prawda motor był bardzo wrażliwy na warunki pogodowe i wraz ze miana pogody trzeba było troszkę pogrzebać przy regulacjach ale to nie był problem. Opinie o padających skrzyniach i zaworach można sobie wsadzić w buty. Jeśli przeglądy robi się na bieżąco to motor będzie sprawował się znakomicie. Sprzęgła praktycznie używałem do ruszania i o nim zapominałem i skrzynia pracowała znakomicie. Największym atutem suzi jest jej smukła sylwetka i świetne prowadzenie. Na najbliższy sezon również będzie RMZ 250 lub 450 z 2007-2008.
ps: nie jest to zachwalanie własnego sprzętu tylko subiektywna opinia na podstawie kilku maszyn jakie miałem.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: Wt, 8 cze 2010, 10:03 
Kapral
Kapral

Motocykl: RM250Z '04
Rok ur.: 1981
No i stało się - od 2 dni jestem posiadaczem RMZ 450 rocznik 2007. Co prawda zrobiłem dopiero 30 min na niej ale pierwsze wrażenia są jak najbardziej pozytywne. O zawieszeniu nie będę nic pisał bo muszę ustawić pod siebie ale mam nadzieje że będzie chodziło równie dobrze jak w mojej poprzedniej suzi. Pierwsze co pomyślałem gdy zasiadłem na kanapie to "trochę wysoka i zdecydowanie cięższa od mojej poprzedniej 250". Pierwsza próba odpalenia w adidasach i zonk :( musiałem iść po buty bo jednak 450 trzeba porządnie strzelić żeby odpaliła - nie to co 250 którą odpalałem lekkim uderzeniem. Co do pracy silnika nie mam zastrzeżeń bo pracuje bardzo ładnie. Przed pierwszym ruszeniem miałem największe obawy a mianowicie tylko 4 biegi. Ale jak to zazwyczaj bywa moje obawy okazały się zbędne i po kilku min cieszyłem się TYLKO czterema biegami. Każde gwałtowne odkręcenie manetki (nie ważne na jakim biegu) skutkuje poderwaniem przedniego koła. Przed kupnem zastanawiałem się kiedy będę w stanie odkręcać manetkę aż do odcinki. Okazało się że bardzo szybko - po kilkunastu minutach jazdy i oswojeniu się z tą bestią. Wracając do silnika. Ładnie ciągnie z dołu, w środkowym zakresie bardzo mocna, w górnej części obrotów odnosiłem wrażenie że dostaje zadyszki. Jak polatam więcej to podzielę się wrażeniami.

PostNapisane: Wt, 27 lip 2010, 18:21 
Rekrut

Motocykl: Suzuki RMZ 450 06'
Rok ur.: 1992
Ja jestem szęśliwym posiadaczem od 20 mth i nie mam żadnych powodów do narzekań.
Na brak mocy nie narzekam, jeżeli chodzi o prowadzenie to jest ono dla mnie świetne, duży dostęp do części oraz dobra cena.
Jedyną wadą RMZ jest dosyć duże spalanie :D Ale i to nie przeszkadza. :D
Jeżeli chodzi o pierwszy bieg zgadzam się z poprzednią wypowiedzią że na piasku jest to męka dla sprzęgła ale jeżeli chodzi o twardy teren to wtedy dopiero jest zabawa :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]